Jump to content

2021-től az Infiniti az elektromos hajtásra fókuszál

2018. 01. 18. 22:31

Az Infiniti, pontosabban fogalmazva a Nissan vezetősége – Hiroto Saikawa úr, aki a Nissan első embere – a napokban zajló Detroiti Autószalonon azt nyilatkozta, hogy a Nissan luxusmárkája a tervek szerint 2021-ben fogja piacra dobni első teljesen elektromos szériagyártású modelljét.

Az illetékesek további részleteket nem árultak el az újdonsággal kapcsolatban, így nem tudjuk, hogy első ízben milyen (méret)kategóriában lép be az Infiniti az elektromos autók piacára, azonban azt biztosra vehetjük, hogy mindenképp egy különleges modellel lesz dolgunk, a japán márka stílusa ugyanis mindig is távol állt az átlagostól. Az is elképzelhető, hogy épp a Detroitban leleplezett Q Inspiration tanulmány dizájnjából merítene a szóban forgó ‘villanyos’ modell, bár a japánok úgy nyilatkoztak, hogy a képeken látható Q Inspiration meghajtásáról nem villanymotor, hanem a márka friss fejlesztésű, változó kompressziójú, 272 lóerős (350 Nm) 2-literes turbós benzinmotorja gondoskodik, ami világszenzációként az új QX50 crossoverben debütált. 

Az Infiniti tervei között különben állítólag az is szerepel, hogy az elektromos hajtás szép lassan átveszi a belső égésű motorok szerepét, mégpedig pont a szóban forgó, 2021-ben érkező új modell debütálásától. A 2021-es év hallatán elsőre könnyen azt hihetjük, hogy ez még nagyon távol van, de ha jobban belegondolunk, alig 3 év múlva kezdődhet az elektrifikáció az Infinitinél (is), de mi azért titkon reméljük, hogy egy jó darabig még megmaradnak az Infiniti bivalyerős, szép hangú és élménydús benzines illetve hibrid hajtásláncai.

(Forrás: autopult.hu)