Jump to content

Megerősítették, hogy készül az új Citroën csúcsszedán

2018. 01. 18. 22:05

Maga Linda Jackson, a Citroën vezetője erősítette meg a hírt, hogy a C5 és a C6 után hagyott űr kitöltésére már készül a márka új csúcsszedánja, amely a márka hagyományainak megfelelően különbözik majd a gyakran egy kaptafára épülő riválisoktól.

A jövő évben érkező újdonság „nem új C5 lesz”, de nagy szedán készül, mivel a vezetőség szerint ez alapfeltétele annak, hogy komoly, nagy gyártónak tartsák a márkát. Meg persze Kína imádja a nagy szedánokat – azzal pedig, hogy SUV-ra váltottak, a francia márka eladásai közel 50 százalékkal csökkentek Kínában.

Mire számíthatunk? Nem lövünk mellé, ha egy igazán hosszú, akár 4,9 méteres óriást vizionálunk a márka irányvonalainak megfelelően abszolút kényelemre hangolt futóművel, amely azért remélhetőleg előrébb lép a kategóriában igénytelennek számító csatolt lengőkaros megoldástól. Formailag megengednek némi extravaganciát a tervezők, de nem annyit, hogy elvegyék a visszafogottabb üzleti vásárlók kedvét. Belül hatalmas tér és óriási, kényelmes fotelek várnak majd.

Mi nagyon kíváncsian várjuk a modellt, főleg, hogy végre akad egy gyártó, amely az esetek 95 százalékában teljesen felesleges sportosság és sportos kiegészítők helyett hangsúlyosan a kényelemre épít – ami azért úgy ezerszer jobban számít a hétköznapokban, mint a szerpentinvadászat.

 

(Forrás: autopult.hu)