Jump to content

Hivatalos: érkezik a Lexus LC kabrió

2018. 01. 19. 22:36

A Lexus LC papíron nagyon jól sikerült kupé, amelynek különleges megjelenéséhez ezen a szinten még bőven elfogadható 30-39 millió forintos árcédula társul – legyen szó erőteljes szívó V8-asról vagy hatékony hibrid hajtásról. Mi teheti még izgalmasabbá a képet? Hát persze, hogy a kabrió verzió!

Egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Kezdjük a jó hírrel: a hivatalos állásfoglalás szerint lesz Lexus LC kabrió, sőt, már zöld utat is adtak a projektnek. Viszont még körülbelül két évet, azaz meglehetősen sokat kell várnunk a nyitott modellre. Azonban addig sem maradt érintetlen a típus palettája.

Az LC-vel kapcsolatban már korábban felröppentek olyan hírek, hogy érkezik a megvadított F verzió, és szerencsére ahelyett, hogy elülnének ezek a pletykák, egyre inkább erősödnek. Hivatalos megerősítés ugyan egyelőre nincs, de az biztos, hogy a gyártó erőteljesen szemez a gondolattal, mint ahogy előzetes teszteket is végeztek a lehetőséggel kapcsolatban.

Azt már korábban is tudtuk, hogy egy új fejlesztésű, 4-literes, duplaturbós V8-as erőforrással készülnek a japánok – ami állítólag két négyhengeres összeépítéséből született, és 90 fokos hengerszögekkel rendelkezik –, de eddig „csupán” 600 lóerő körüli teljesítményről volt szó. Egy belső informátor azonban utoljára már 630 tagú ménest emlegetett. Ez azonban még nem minden, ugyanis a forrás szerint a jóval több karbon elemnek köszönhetően a 477 lóerős LC 500-hoz képest 7 %-kal könnyebb lehet majd az F, ami számokban kifejezve valamivel több, mint 135 kilogrammot jelent.

(Forrás: autopult.hu)