Jump to content

Minden az új Volvo-ról

2018. 01. 26. 14:51

A márciusi Genfi Autószalon ad majd helyet az új Volvo V60 premierjének is, ám nem kell ahhoz a március 8-i kapunyitásig várni, hogy sokat tudjuk a svéd középkategóriás legújabb generációjáról.

A kémfotók sokat nem árulnak el ugyan, de februárban befutnak majd a hivatalos képek is. Az először kombiként, majd később szedán formában is bemutatkozó újdonság ugyanúgy a Volvo moduláris, nagyobb méretű SPA platformjára alapul, mint az XC60 vagy annak nagytestvérei. Nem járunk messze, ha formailag is hasonlóra számítunk – a „terepes” kivitel hűtőrácsig szökő első fényszórói például biztosan ott lesznek a fedélzeten. Elődjénél valamivel hosszabb és szélesebb lesz a modell, belül pedig a jobb helykihasználás révén is gyarapodik majd az újdonság.

Ha már belső, nem lövünk nagyon mellé, ha a XC60 megoldásai várjuk. Az álló elrendezésű, nagyméretű központi rendszer biztosan jelen lesz majd a fedélzeten, mint ahogy a fejlett asszisztens rendszerek is. A motortérben viszont találhatunk meglepetést, igaz, csak később. A kétliteres, négyhengeres benzines és dízelmotorok adják majd a kínálat gerincét a megszokott módon 150-től 310 lóerőig, hatfokozatú kézi vagy nyolcfokozatú automataváltóval, első- és/vagy összkerékhajtással. Lesz a T8-as konnektoros hibrid is, méghozzá a szokott felállással 407 lóerős teljesítménnyel.

A későbbiekben azonban ide is megérkezik a gyártó új 1,5 literes, háromhengeres motorcsaládja, amely a XC40-hez hasonlóan itt is a belépő modellek kínálatát adja majd, feltehetőleg 100-tól 160 lóerőig lefogva a kínálatot. Mi örülnénk már egy kedvezőbb árú konnektoros hibridnek is, ám erre valószínűleg sokat kell várni, hiszen szerényebb teljesítményű motorral párosítva sem csökken annyival az előállítási költség, hogy ezért megérje milliókat lefűrészelni az árból.

Még az idei évben bemutatkozik majd az S60 szedán is, de a legfrissebb információk szerint akár 2019 elejéig is várnunk kell, amíg a duó megérkezik a hazai kereskedésekbe. Árak terén is feljebb lép az új generáció, de cserébe okkal minőségibb kivitelezésre számíthatunk, amely nem távolodik el annyira a nagyobb testvérkétől. Az XC60-ból kiindulva a kedvezőbb szedán és beszálló modellek érkezéséig 12-24 millió forintos árra számíthatunk.

(Forrás: autopult.hu)