Jump to content

Sportmodell készül a nagy amerikai terepjáróból

2018. 01. 26. 14:38

Bírod a sportos nagy vasakat, de nem kívánod az ultranagy teljesítményt? Akkor a Jeep Grand Cherokee S lehet a te autód.

Teljes motorválasztékkal, marcona kiegészítőkkel és sportfutóművel lép színre Európa piacain a Jeep Grand Cherokee S limitált modell. Eddig is volt persze sportmodell a Jeep zászlóshajójának kínálatában, ám az SRT igazi varacskos disznó: nem mindenkinek van szüksége 468 lóerős, 257 km/óra végsebességű, álló helyzetből 100-ra 5,0 másodperc alatt gyorsuló – mindehhez 2,4 tonna menetkész tömegű – elefántra.

Azoknak, akik csak egy picit szeretnék sportosabbra venni a fazont, mostantól itt az S limitált széria: a sötétszürke és fekete külső dekorelemekkel, sötét krómkivitelű kipufogókkal, 20 colos sötétszürke felnikkel érkező különkiadás utasterében fém pedálszettet és az SRT modell perforált bőrbe húzott üléseit találjuk. Műszakilag sportfutómű és azzal közös csomagban kínált dinamikajavító kiegészítők javítják fel a modellt.Minden egyéb téren a Grand Cherokee S pont azt tudja, mint aszfaltra optimalizált haverjai. Quadra-Drive II állandó összkerékhajtás, elektronikus hátsó sperrdifi, Selec-Terrain tapadásvezérlő rendszer, valamint a komplett biztonsági és vezetőtámogató arzenál jár hozzá. Motorból bármelyikkel megvehető, a 250 lovas 3,0 literes dízellel éppúgy, mint a 3.6 V6 (286 LE) vagy az 5.7 V8 (352 LE) benzinmotorokkal.

(Forrás: vezess.hu)