Jump to content

Ékszerészek építenék a világ leggyorsabb autóját

2018. 01. 28. 14:27

A Corbellati família még soha nem épített autót, ám egyszer mindent el kell kezdeni. Ők speciel hipersportkocsival indítanának a pályán.

A Corbellati família még soha nem épített autót, ám egyszer mindent el kell kezdeni. Ők speciel hipersportkocsival indítanának a pályán.

Corbellatiék hetven éve foglalkoznak ékszerkészítéssel és –kereskedelemmel. Ez alapján nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy pénzből és szépérzékből nincs hiány náluk, de legutóbbi bejelentésükből az is kiderül, hogy hallatlan magabiztossággal is megáldotta őket a teremtő: gondoltak egy merészet, és autót építenek, méghozzá rögtön a leggyorsabbat a világon.

Első autójuk a Missile, azaz rakéta nevet kapja, és már márciusban, a Genfi Autószalonon bemutatkozik a világ nyilvánosságának. Előzetes információik szerint nem aprózták el a fejlesztést: a retró hangulatú, szénszálas karosszéria egy 9,0 literes, nyolchengeres turbómotort rejt, amely nem kevesebb mint 1800 lóerővel hajtja a hátsó kerekeket, a maximális forgatónyomaték 2350 Nm. Az erő két végpontja között hatfokozatú manuális váltó, valamint részlegesen önzáró differenciálmű kap helyet.

A 467 cm hosszú, csupán 117 cm magas Corbellati Missile becsült végsebessége meghaladja az 500 km/órát. Az autót automata szintszabályozású légrugózás segít az úton tartani, a fékek karbon kerámia egységek.

(Forrás: vezess.hu)