Jump to content

Luxusterepjárót építhet a Kia

2018. 01. 29. 21:27

Kevésbé környezetszennyező mobilitási alternatívaként a menő, zöld rendszámos elektromos és hibrid autók helyett kevesen gondolnak gázüzemű autóra. Pedig földgázzal autózni nemcsak olcsóbb, de tisztább is, mint benzinnel vagy gázolajjal.

Bár konkrét ígéret nem hangzott el, nagyon úgy fest, gyártásba veszik a Kia 2016-os tanulmányautóját, a Telluride hibrid óriásterepjárót.Hamarosan bejelenteni valónk lesz a hétszemélyes szabadidő-tanulmányautóval kapcsolatban, húzták ki amerikai újságírók a Kia Motors terméktervezésért felelős alelnökéből, Orth Hedrickből. A szóban forgó jármű a Telluride SUV-tanulmány, amit még két éve, 2016 januárjában mutattak be, és amelyről azóta sem hallottunk semmit.

A Sorento műszaki alapjaira épülő, de annál nagyobb tanulmány három üléssort, valamint 3.5 V6-os benzinmotort és egy ahhoz kapcsolódó villanymotort alkalmazó, 400 lóerős hibrid hajtásláncot kapott. Mivel egy hasonló nagyméretű szabadidőjárművel kapcsolatban már a Kia testvérmárkáját, a Hyundai-t és hírbe hozták, valós esély van arra, hogy legkésőbb 2020-ban színre lépjen az autó.

Az egyáltalán nem biztos persze, hogy a hibrid hajtásláncot is megtartják, és mivel a Kia utoljára tíz éve kínált ekkora autót Amerikában, eleve a modell megvalósulását sem vehetjük készpénznek.

 

(Forrás: vezess.hu)