Jump to content

Kicsit késik, de áprilisban kijön a teljesen új Ford Focus

2018. 02. 01. 18:46

A Ford népszerű modelljének teljes megújulására egy hónappal többet kell várnunk.

A Ford 1998-ban szinte sokkolta a piacot azzal, hogy a konzervatív Escort után egy merőben más vonalvezetésű, teljesen új formavilágú modellel, a Focusszal rukkolt elő. A jelenleg az utakon futó harmadik generáció 2011-ben tűnt fel a színen, és mára már megfáradt kissé. Nem kell azonban sokat várnunk az utódra, melyről idén tavasszal fog lehullani a lepel.

Eddig úgy lehetett tudni, hogy az új Focus a március Genfi Autószalonon fog bemutatkozni, a legfrissebb híradások viszont már arról szólnak, hogy a sokak által várva várt új modell még nem lesz ott Genfben, ahol a ráncfelvarrt Ka+ és a felfrissített Edge lesznek a cég újdonságai. Szerencsére nem sokat késik az új Focus, ugyanis a típus hivatalos leleplezésére várhatóan egy hónappal később, áprilisban kerül majd sor.

Az eddig napvilágot látott kémfotók alapján egy a jelenleginél némileg laposabb és szélesebb modell rajzolódik ki előttünk, ami a korábbinál jelentősen nagyobb tengelytávolsággal és szerényebb hátsó túlnyúlással rendelkezik. A dizájn várhatóan nagymértékben a közelmúltban debütált Fiestáéra fog hasonlítani, így például marad a még mindig Aston Martin utánérzésű orrkialakítás, illetve az emelkedő övvonal. A felszereltségi szintek a következők lesznek: Trend, Titanium, ST-Line, ST és Vignale, illetve a későbbiekben, körülbelül 2-3 év múlva érkezik majd a négykerékhajtású RS sportváltozat.

A jelentős infotainment-, connectivity-előrelépés, és megannyi, a vezetési segédlettel kapcsolatos fejlesztést felvonultató új Focus 1 literes turbós alap benzinmotorja várhatóan 101 lóerős lesz, a csúcsot pedig a 367 lóerős RS jelenti majd. Érkezik továbbá egy mild-hibrid verzió is, melynek 12 kW-os és 40 Nm-es villanymotorja segít majd a fogyasztás csökkentésében. Csakúgy, mint a négyhengeres motor automatikus hengerlekapcsolás funkciója.

(Forrás: hvg.hu)