Jump to content

Nem akarnak visszaváltani dízelre

2018. 02. 01. 18:45

Jelek szerint a bajor márka villanymotoros modelljeit használók igen elégedettek a hangtalan suhanással.

A BMW tavaly decemberben egész pontosan 13 271 darab teljesen elektromos, illetve hálózatról tölthető részben elektromos személyautót adott el, ami éves szinten mintegy 80 százalékos növekedést jelent. A 2017-es esztendő egészét nézve a bajor márka 103 080 ilyen környezettudatos járművet hozott forgalomba, ami 2016-hoz képest 65 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot.

A hazánkban a zöld rendszám előnyeit élvező részben vagy teljes egészében elektromos hajtásláncú BMW-k eladási mutatói világszerte jelentősen javulnak, de vajon mennyire elégedettek a már ilyen járműveket használó sofőrök? Ezzel kapcsolatban nemrégiben egy kérdőívet küldött ki a BMW az i3 tulajdonosok számára.

A kitöltött és visszaküldött kérdőívek alapján elmondható, hogy a 100 százalékban elektromos hajtású autóval rendelkezők 90 százaléka semmi esetre sem váltana vissza benzines, vagy gázolajos kocsira. A hibrideket használók 60 százaléka tartana ki a hibrid technológia mellett, 30 százalék tisztán elektromos hajtású autóra váltana és mindössze 10 százalék térne vissza valamilyen belsőégésű motoros modellre.

(Forrás: hvg.hu)