Jump to content

Visszatér a hathengeres motorhoz a Porsche Boxster

2018. 02. 02. 18:58

Ha átmenetileg is, de visszatér a hathengeres szívó boxermotorhoz a Boxster. A Porsche az új, 718-as szériában váltott négyhengeres, boxer turbómotorra a beszálló sportautói esetében, ami ha nem is lélekvesztéssel, de kétségtelenül a lelkület megváltozásával járt. Ez pedig a változásokat kevésbé tűrő vásárlók esetében hiányérzetet okozott – na, ők elkezdhetnek gyűjteni a 718 Boxster Sypderre.

A javában fejlesztés alatt álló modell ugyanis a hírek szerint a 911 GT3 négyliteres szívómotorját kapja meg, valamivel szerényebbre hangolt kiadásban. Ez pedig a limitált szériával karöltve megint csak úgy hangzik, mint egy biztos középtávú befektetés, igaz, az új Boxster Sypder, valamint az ugyanilyen technológiát öröklő 718 Cayman GT4 is megérdemelné, hogy minden nap jó alaposan meghajtsák.

A bő 400 lóerős sportautó-duó várhatóan még a idei évben megérkezik, és annak köszönhetően, hogy akár hatfokozatú kézi váltóval is megvásárolhatjuk őket, a középmotoros gépek lesznek a Porsche talán legélvezetesebb, pontosabban legfelszabadultabban élvezhető modelljei. Emellett persze nagyon gyorsak lesznek, és a versenypályás bevetés is közel áll majd a szívükhöz.

(Forrás: autopult.hu)