Jump to content

Jövő hónapban jön a Santa Fe

2018. 02. 07. 12:05

A Hyundai múlt héten már megmutatta az új Santa Fét néhány rajzon, ám jól tudjuk, hogy az ilyen skiccek általában kissé túlzóak szoktak lenni, és a végeredmény jóval visszafogottabb. Most azonban kiszivárgott két fotó is az újdonságról, és nagy örömünkre nem túlzás azt állítani, hogy a koreai mérnökök valóban vállalták a merész vonalvezetést – ráadásul már az utasterét is megcsodálhatjuk az újdonságnak.

A rajzok után nem ért minket nagy meglepetés, de azt kijelenthetjük, hogy az új Santa Fe kifejezetten látványos lett, amit az új i30 által bevezetett méretes hűtőrácsnak és a Konáról érkező kettős fényszórómegoldásnak köszönhet – utóbbi úgy tűnik, hogy ezentúl minden Hyundai SUV-n meg fog jelenni. A típus egyébként továbbra is megőrzi praktikus formáját és szinte biztosra vehetjük, hogy hétüléses változatban is kapható lesz, hiszen a jelenleg futó generációból még a rövidebbik verzióba is rendelhetünk plusz két ülést. A szemből megosztott kép és a korábbi rajzok alapján a hátsó is jól fog mutatni.A külső kép mellett az utastérről is kikerült egy fotó, és első ránézésre már-már prémiumos megoldásokat várhatunk az újdonságtól – igaz, a minőséggel eddig sem volt gond. Rengeteg (mű)bőrt és az i30-ból érkező formai megoldásokat láthatunk, beleértve a középkonzol tetején trónoló multimédiást rendszert is. Az ajtóbetéttől egészen az érintőképernyőig futó díszléc egyébként kifejezetten látványosra sikerült.

A technikáról nincs információnk, mint ahogy a motorpalettáról sem, ám számításaink szerint a Hyundai a jelenlegi modelleknél is használt 2,2 literes, 200 lóerős (440 Nm) négyhengeres dízelt fogja alkalmazni az új modellben is – az összkerékhajtás lehetősége ebben a kategóriában természetes. Reméljük, hogy a jelenlegi hatfokozatú automataváltó helyett megjelenik a típusban a konszernen belüli fejlesztésű illetve gyártású, jóval modernebb nyolcfokozatú automata, ami a Kia Stingerben mutatkozott be. Vezetéstámogató rendszerek terén is gyakorlatilag mindent fel tud majd mutatni az autó, így valóban okkal merülhet majd fel a prémium jelző az esetében. A teljes bemutató jövő hónap végén esedékes, de addig is természetesen minden részletről beszámolunk majd.

(Forrás: autopult.hu)