Jump to content

Škoda Kodiaq Laurin & Klement

2018. 02. 15. 16:26

A Škoda az évek során hatalmas fejlődésen ment keresztül, amit az eladások mellett maguk a modellek is kiválóan példáznak. A Superbhez és az Octaviához elérhető L&K (azaz Laurin & Klement) csomag pedig már-már prémiumos szintre emeli a cseh-német márka négykerekűit. A Kodiaq már önmagában is a paletta csúcsán helyezkedik el, de Genfben végre ő is megkapja az L&K felszereltségi szintet, aminek köszönhetően még magasabbra törhet.

A csúcs-Kodiaq a szemfülesek számára már külsőre is könnyen felismerhető lesz, köszönhetően többek között a hűtőrács krómozott belső részének, a lökhárító alsó toldatának, a szintén krómozott – egyébként mű – integrált kipufogóvégeknek vagy éppen az első kerékjárati ív mögött látható ízléses Laurin & Klement feliratnak. A legjobban felszerelt SUV-hoz alapáron járnak a teljesen LED-es fényszórók és a 19 colos keréktárcsák is.

 

Az autó belül sem rejtegeti, hogy a Škoda alapítóinak nevét viesli: a zongoralakk betéten, az alapáron járó, memóriás bőrfotelek háttámláján, de a még a multimédiás rendszer kijelzőjén is feltűnik a Laurin & Klement felirat. Azért maga a felszereltség is árulkodó: az előbb már említett bőrfotelek mellett a hangulatvilágításért, az alumínium pedálokért, a textil szőnyegekért, az esőérzékelőért és a prémium Canton hangrendszerért sem kell felárat fizetnünk, sok egyéb mellett.

Az L&K felszereltséggel együtt két új erőforrás is bemutatkozik a Kodiaq palettáján, ugyanis az 1,5 literes 150 lóerős turbós benzines első ízben lesz elérhető a nagy SUV-hoz, míg a kétliteres benzines ezentúl 180 helyett 190 tagú ménest nyújt majd – akárcsak a legtöbb testvérben. Ezek mellett ezentúl a gyáriak legfrissebb hétsebességes automata váltója teljesít majd szolgálatot a Kodiaqban. A már eddig is elérhető kétliteres dízel továbbra is 150 és 190 lóerővel kínálja magát. Az erősebbik benzines és dízel alapáron összkerékhajtással jár, de felárért a másik két verzióhoz is rendelhető. Az összkerekes L&K változatokhoz a vásárlók plusz pénzért akár adaptív futóművet is kérhetnek majd.

A Škoda egyébként több újdonsággal is készül a Genfi Autószalonra: új generáció ugyan ezúttal nem mutatkozik majd be, de a Kodiaq L&K mellett a frissített Fabia és a gyáriak kis crossoverét előrevetítő Vision X is látható lesz a csehek standján.

(Forrás: autopult.hu)