Jump to content

5 millió forinttal olcsóbb a BMW i3

2018. 02. 19. 15:47

A környezetet lokálisan egyáltalán nem szennyező autókra világszerte adnak kisebb-nagyobb kedvezményeket. Kalifornia pedig az igen komoly e-autó-kedvezmények hazája.

Az elektromos autókat sok mindenért lehet szeretni, ilyen például a teljesen hangtalan működés, a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátás vagy az alacsony üzembentartási költségek. A szerény hatótáv, illetve a magas ár viszont sokakat elriaszt a vásárlástól, de utóbbi fronton mostanság már egyre több állami és céges kedvezmény próbálja meg vonzóbbá tenni az e-autókat.

Kaliforniában most például akár 20 450 dollárral, vagyis több mint 5 millió forinttal olcsóbban is haza lehet vezetni egy BMW i3-ast. A Southern California Edison áramszolgáltató ügyfelei számára ugyanis a BMW kapásból 10 000 dollárt elenged a kocsi vételárából, amihez hozzájön még a 7 500 dolláros szövetségi adókedvezmény, Kalifornia állam 2 500 dolláros zéróemissziós támogatása, illetve a szolgáltató további 450 dolláros kedvezménye. Az akció április végéig él.

A BMW i3 hivatalos kaliforniai listaára 44 450 dollár (11 millió forint), ami a típus összes változatára elérhető kedvezmények levonását követően 24 000 dollárra (6 millió forint) olvad. Magyarországon a típus legolcsóbb változata 12,7 millió forintba kerül, a zöld rendszámos elektromos autókra adott állami kedvezmény pedig 1,5 millió forint, amit maximum 15 millió forint értékű villanyautókra lehet igénybe venni.

(Forrás: hvg.hu)