Jump to content

Frissült a Toyota Aygo

2018. 02. 23. 21:36

A Toyota még 2014-ben mutatta be az aprócska Aygo második generációját, és bár a vagány városi mini formái még ma is frissnek hatnak, a japánok természetesen nem hagyhatták el a modellciklus felénél esedékes frissítést, ráadásul ennek kapcsán a márka legfrissebb formanyelvéhez igazították a paletta legkisebb tagját is.

Az új formák kiválóan hozzák a Toyota legújabb modelljeinek stílusát, miközben azért megőrizték az Aygo egyediségét is. Az autó orrát szinte teljesen átrajzolták a mérnökök, így új, LED-es nappali menetfénnyel ellátott fényszórók és áttervezett lökhárító vár minket elöl, amiknek köszönhetően továbbra is igazán modern összképet fest a négykerekű. Hátul a LED-es lámpatestek jelentik a legnagyobb újdonságot. Két új fényezés is megjelenik a kínálatban, és friss keréktárcsákkal is találkozhatunk.

Az utastérben túl sok változás nem lesz, hiszen csupán néhány új kárpittal és színösszeállítással találkozhatunk, illetve a műszerfal kapott némi háromdimenziós hatást. A formák ugyan nem változtak, a komfort azonban mégis fokozódott, ugyanis a japánok javítottak a hangszigetelésen és a vibrációkat is csökkentették belül, így nagyobb nyugalomban utazhatunk majd ezentúl a Toyota legkisebb modelljében.

Az erőforrás sem maradt érintetlen, ugyanis a mérnökök tettek róla, hogy a legfrissebb normáknak is megfeleljen az egyliteres háromhengeres egység. Ezzel együtt immár 72 lóerőt és 93 Nm-es csúcsnyomatékot nyújt. Mindez 13,8 másodperces 0-100-as sprintre és 160 km/h-s végsebességre elég. Az Aygo Eco verziójában az ötsebességes manuális váltó utolsó két fokozatát hosszabbra vették a gyáriak, de néhány aerodinamikai trükköt is alkalmaztak, illetve alacsony gördülési ellenállású gumikat szereltek fel.

Az Aygo a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be, és alapból x-play illetve x-clusiv csomagokkal lesz elérhető, de speciális kiadásként az x-cite és az x-trend is jelen lesznek egy darabig biztosan. Árak tekintetében legfeljebb néhány százalékos drágulásra számíthatunk.

 

(Forrás: autopult.hu)