Jump to content

Minden szinten feljebb lépett – íme, az új Hyundai Santa Fe

2018. 02. 23. 21:50

A számtalan ízelítő és kiszivárgott fotó illetve videó után végre elérkezettnek látta a pillanatot a Hyundai, hogy lerántsa a már eddig is félig lelógó leplet a vadonatúj Santa Féról, és megosztották velünk a részleteket is. A nagy meglepetés ugyan a korábbi részletek ismeretében elmaradt, de azért így is kaptunk bőven új és izgalmas információkat az újdonságról – nézzük hát, hogy mire képes.

Szemből ugyan már ismerjük a Santa Fe formáját, de azt ezúttal is kijelenthetjük, hogy kifejezetten látványos lett, amit az új i30 által bevezetett méretes hűtőrácsnak és a Konáról érkező kettős fényszórómegoldásnak köszönhet – utóbbi úgy tűnik, hogy ezentúl minden Hyundai SUV-n meg fog jelenni. Az izgalmas ívek és formák mellett persze a praktikumot is szem előtt tartották a tervezők, így profilból azért látszik, hogy hatalmas autóról beszélhetünk: hossza 4,77 méterre, szélessége 189 centire, tengelytávolsága pedig 2766 milliméterre nyúlik – mondanunk sem kell, minden tekintetben nőtt az elődjéhez képest.

Az autó hátuljáról eddig nem láthattunk fotót, de most végre ezt is alaposan szemügyre vehetjük. Az orrát ugyan nehéz lenne felülmúlni a hátsónak, de azért így is mutatósra sikerült a Santa Fe, amely modern formákkal csábítgatja a vásárlókat. A méretes, természetesen akár elektromosan is nyíló hátsó ajtó mögött akár 3135 liternyi űrt is teremthetünk, ha minden lehetséges ülést ledöntünk – ez egyébként nagyjából 75-80 literrel több, mint az előd esetében, így bár az alapértéket egyelőre nem tudjuk, biztosak lehetünk benne, hogy az is nőtt. Korábban egyébként arról szóltak a hírek, hogy az új Santa Fe csak egy hosszban lesz elérhető, ám most a sajtóanyag szerint 2019-ben érkezik az XL névre hallgató változat, ami még nagyobb lesz és alapból hét ülés jár hozzá – a sima Santa Fét is kérhetjük plusz két székkel.

Az utasteret is láthattuk már korábban, és ezúttal is azt állapíthatjuk meg, hogy a Hyundai jellegzetes megoldásai a képek alapján kiváló minőségű anyagokkal ötvözve kifejezetten otthonos és hangulatos belsőt teremtenek az óriás számára. Látványos kontrasztvarrások, szépen ívelt, akár fából vagy alumíniumból készült betétek és puha anyagok biztosítanak minket arról, hogy a Santa Fe nem okoz majd csalódást. A helykínálat még az eddiginél is nagyvonalúbbnak ígérkezik, és a gyáriak minden tekintetben egyszerűbb kezelést biztosítanak – a második sor támláit például egy egyszerű mozdulattal le lehet dönteni. A praktikumról méretes tárolórekeszek gondoskodnak ezúttal is, és a koreaiak 40 %-kal jobb körkilátást is ígérnek.

Modern megoldásokból sem lesz hiány: a multimédiás rendszer ismeri az összes okostelefonos kapcsolódási lehetőséget, a komfortról fűthető és szellőztethető bőrfotelek és fűthető kormány gondoskodik, de prémium hangrendszer illetve vezeték nélküli mobiltöltő is rendelhető lesz. Ez még nem minden, hiszen immár head-up kijelző és digitális műszerfal is elérhető lett, és akkor a különböző vezetéstámogató és biztonsági rendszerekről még nem is beszéltünk. Ilyen például az akár félig önvezető rendszer, ami az adaptív tempomattal és a sávtartóval közreműködve dolgozik, de holttérfigyelő, vészfékrendszer, táblafelismerő, 360 fokos kamerarendszer, automatikus parkolóasszisztens és egyéb nyalánkságok is.

(Forrás: autopult.hu)