Jump to content

Peugeot Rifter 4x4 koncepció

2018. 02. 23. 21:44

Peugeot Rifter tegnap mutatkozott be, és némileg meglepő módon – ugyanis a Peugeot palettáján eddig még a crossoverekhez sem volt elérhető ilyen lehetőség – egy összkerékhajtású verziót is kapott az autó. Ennek örömére az oroszlános márka rögtön elkészített egy izgalmas koncepciót is, amely ezt az újdonságot kívánja hirdetni, és nem mellesleg kifejezetten vagányra sikeredett.

Az alapformák terén nem mutat újat a Rifter 4x4 Concept, azonban a franciák kifejezetten jó érzékkel varázsolták vagányabbá és terepjárósabbá a műanyag elemek okán már egyébként is crossoveres megjelenésnek örvendő dobozost. A fekete alapszín, a sárga díszítőelemek, a jópofa matricázás, a matt fekete elemek, a 8 centis hasmagasság-növelés és a terepgumik mind-mind tesznek azért, hogy a Rifter még marconább képet fessen.

Ha mindez még nem lenne elég, a kalandozni vágyók számára egy méretes, LED-es reflektort is felszereltek a gyáriak, míg a tetőre a jó nevű Autohome cég tervezett egy sátrat. Amennyiben a Rifter 4x4 már nem tudna továbbmenni, úgy a csomagtérajtóra felszerelhető elektromos kerékpárral haladhatnak tovább a kalandozni vágyók. Az utastérben egyébként a külső vagány stílus köszön vissza, így sárga-fekete kiegészítőkkel és méretes Rifter feliratokkal találkozhatunk.

Ezeknél azonban jóval fontosabb lehet a hajtáslánc, ami a sorozatgyártású modellben is megjelenik majd. Az 1,5 literes 130 lóerős dízelmotor ugyanis a Dangel közreműködésének hála mind a négy kerékhez képes eljuttatni az erejét, méghozzá egy hatsebességes manuális váltó segítségével. A rendszernek három állása van, amelyek között egy tekerőkapcsolóval navigálhat a vezető.

Ebben a formájában szinte biztosan nem valósul majd meg a Rifter 4x4, de nem kizárt, hogy a franciák készülnek majd egy terepesebb változattal sorozatgyártásban, azok számára, akiknek valóban fontos, hogy nehezebb körülmények között is megállja a helyét az autó. Mindenesetre a tanulmány színvilága és vagánysága magával ragadó, és már ez is elég ahhoz, hogy boldogan vegyük magunkhoz az autó kulcsait.

(Forrás: autopult.hu)