Jump to content

Futamok nélküli bajnokságot indít a Toyota

2018. 02. 26. 17:40

Közös kupasorozatot írt ki pálya- és raliautókkal versenyző ügyfelei számára a Toyota. Úgy küzdhetnek egymással, hogy soha nem is kell találkozniuk.

Sajátos rendszer szerint működő kupasorozatot hozott el Európába a Toyota: a Toyota GAZOO Racing Trophy a GT86 kupéra épülő CS-V3 és CS-Cup pálya-versenyautók, valamint a CS-R3 raliautók tulajdonosait várja egy egész éves vetélkedésre.

Mivel a három géposztály normál esetben sehogy sem tudna kiegyenlített küzdelmet vívni egymással, sajátos virtuális rendszert dolgoztak ki: ki-ki indul a neki kiírt normál európai bajnokságokban, és az ott elért eredményeket egy meghatározott rendszer szerint kupapontokra konvertálják és jóváírják az évad során.

Mivel nevezési költség nincs, a Toyota GAZOO Racing Trophy egy fillér extra költséggel sem jár a pilóták számára, a legjobbak mégis pénzdíjazásban részesülnek. A harmadik helyezett 20, a második 25 ezer eurót kap, az első 35 ezret, plusz egy C-HR városi crossovert.

Jól kitalálta a Toyota: azok indulhatnak a kupában, akik egy évadban legalább öt, minősített színvonalú futamon indulnak; egy évben legfeljebb tíz futam eredményét lehet elszámolni, így tehát arra ösztönzik pilótáikat, hogy minél aktívabban versenyezzenek, és minél jobban teljesítsenek.

(Forrás: vezess.hu)