Jump to content

Az új Audi A6

2018. 02. 28. 20:20

Az Audi nemrég villantott meg néhány részletet a Genfben bemutatkozó vadonatúj A6-ból, azonban úgy tűnik, hogy a négykarikások nem tudták titokban tartani a bemutatóig az autó formáit, ugyanis megjelent néhány fotó az interneten, melyek szinte biztosan a németek gyári galériájából szivárogtak ki. Az új felső-középkategóriástól pedig pontosan azt kapjuk, amit vártunk.

A három fotón szemből és hátulról is megcsodálhatjuk az autót, amely az új generációs testvérek – mint a tavaly bemutatkozott A8 és A7 – formai megoldásait követi. Hiába ígérték a németek nagyobb eltéréseket a modelljeik között, ahogyan az várható volt, az A6 is hasonló arcit kapott, ezt azonban nem bánjuk – ráadásul az összes többi konkurens esetében is ugyanezt tapasztalhatjuk, így az Audit nem szólhatjuk meg ezért. Azért néhány ismertetőjegyet kapott az újdonság, amit megfigyelve rögtön tudhatjuk, hogy melyik négykarikás modellel van dolgunk.

Ilyen például az alul megtört első fényszóró, de a LED-es nappali menetfények is árulkodóak. Hátul a két új testvértől eltérően az A6 lámpatestei nincsenek teljesen összekötve, csupán egy króm díszcsík teremt köztük kapcsolatot. Az új generáció egyébként amellett, hogy megőrizte eleganciáját és letisztultságát, agresszívabb is lett, köszönhetően a nagyobb légbeömlőknek, az izmos kerékjárati íveknek és az élesre húzott éleknek – összességében azonban egyértelműen inkább evolúciós a fejlődés, mint revolúciós.

Az utastérről egyelőre nem szivárgott ki kép, de korábbi kémfotók alapján az A6 is az A8-cal megkezdett, teljesen érintős stílust viszi majd tovább. Természetesen vezetéstámogató és biztonsági rendszerek terén is mindent megkap majd az újdonság, amire csak képes a négykarikás márka, így a hármas szintű önvezető rendszert is biztosan beépítik az A6-ba a gyáriak – de ez legkésőbb jövő héten, a Genf Autószalon megnyitóján kiderül, bár nem csodálkoznánk, ha ezek után hamarabb megmutatnák nekünk az autót a németek.

(Forrás: autopult.hu)