Jump to content

Kétféle felszereltségi szintet kap az Alpine A110

2018. 02. 28. 20:25

Az újraalakult Alpine még tavaly leplezte le első 21. századi modelljét, az újdonságot természetesen a Genfi Autószalonon is megcsodálhatja majd a nagyközönség, a gyáriak ráadásul végre azt is megmutatják, hogy milyen változatokban lehet majd választani az autót.

Ezalatt sajnos nem azt értjük, hogy az Alpine friss modellváltozattal készült volna, csupán kétféle felszereltségi szintet mutattak be a franciák. A Pure névre keresztelt verzió (amely a képeken fehér színben látható, bár kívülről egyébként nincs sok különbség) azok számára lehet ideális, akik csak és kizárólag a vezetési élményre vágynak, így a lehető legkönnyebb és legnyersebb A110-et szeretnék magukénak tudni.

A Légende változat (a képeken szürkében) ezzel szemben azokra koncentrál, akik nem csak hétvégén és pályanapokon használnák az autót, így egy kicsivel több komfortra vágynak. Így például többféleképpen állítható Seabelt ülések, bőrbevonatok és divatos karbon betétek is járnak hozzá. Míg a Pure verzió valamivel 1,1 tonna alatt van, addig a Légende biztosan nehezebb annál valamivel, még ha nem is sokkal – de ne feledjük, ezen a szinten bizony már pár kilogramm is számíthat.

A motortérben tehát ugyanaz az 1,8 literes négyhengeres, benzines turbómotor lakozik, így a 252 lóerős teljesítmény és a 320 Nm-es csúcsnyomaték is megegyezik. Valószínűleg a 4,5 másodperces 0-100-as sprintet és a 250 km/h-s végsebességet sem befolyásolja, hogy melyik változatot visszük haza, azonban versenypályán már könnyen lehet, hogy mérhető lenne a különbség a két kivitel között. A legfontosabb mérőpont persze az árcédula lehet, hiszen könnyen lehet, hogy akár milliós különbséggel is számolhatunk – habár a pontos számokat egyelőre nem osztották meg velünk a franciák.

(Forrás: autopult.hu)