Jump to content

Új erőforrásokkal frissült finoman a Kia Optima

2018. 02. 28. 20:30

Képeket egyelőre csak a kombi GT Line kivitelről osztott meg velünk a Kia, azonban már ezen is megfigyelhetőek a finom változtatások. Ilyenek például az enyhén átszabott lökhárítók, de az új grafikával érkező, LED-es hátsó lámpák és az enyhén átszabott hűtőrács is feltűnhet – utóbbi több krómdíszítést kapott. Ahogyan már említettem, a képeken a GT Line kivitel látható, ami szintén megújult. Természetesen az új 16 és 18 coll közötti keréktárcsák és egy friss bordó árnyalat sem maradhatott el, ha már ráncfelvarrásról volt szó.

Az utastérben se várjunk csodát, de új kormányt és hangulatvilágítást is kapunk, amik azért emelik az amúgy sem rossz minőségérzetet. Technológiai téren már eddig is szinte minden megvolt az Optimában, beleértve a félig önvezető rendszert is, de a gyáriak azért így is találtak még belepakolnivalót: ezentúl a pilótát is folyamatosan figyeli majd az az autó, és ha megítélése szerint nem elég éber, úgy figyelmezteti, hogy ideje pihenni egyet. További fontos adalék az összes verziónál elérhető hangulatvilágítás, valamint a barna bőr- vagy szövetkárpit érkezése.

A legfontosabb változtatások azonban kétségtelenül a motortérben történtek, ugyanis két új erőforrást is beszereltek a gyáriak. Az egyik örömteli újdonság az öreg 1,7 literes dízelt nyugdíjazó 1,6-os öngyulladós megjelenése, amely 136 lóerővel és 320 Nm-es csúcsnyomatékkal áll majd a vásárlók rendelkezésére, és megfelel a legújabb normáknak is. Gázolajosból sajnos továbbra is csak egy választási lehetőség lesz, azonban benzinesből a meglévő két egység – a szívó, 163 lovas kétliteres és a GT 245 lóerős turbós kétliterese – közé megérkezett egy 180 tagú ménest mozgósító 1,6 literes turbós is, amely a gyáriak hétsebességes, duplakuplungos automatáján keresztül továbbítja az erejét.

(Forrás: autopult.hu)