Jump to content

V6-os motort kapott a Mercedes X-osztály

2018. 02. 28. 20:33

A Mercedes-Benz nem titkolja, hogy első szériagyártású pickup-ja, vagyis az X-osztály az aktuális Nissan Navara alapjait használja a két márka közötti kooperáció értelmében, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a japán modellt kívül-belül alaposan átalakították a tervezők annak érdekében, hogy az X-osztály méltó legyen a csillag viseléséhez.

A ‘nemesítési akció’ többé-kevésbé bejött a mérnököknek, azonban a teljes sikerhez hiányzott egy fontos alkotóelem: egy komolyabb, hathengeres dízelmotor, amit korábban beígért a gyártó. Nos, nem kell többé várni, a gyártó bejelentette a V6-os X-osztályt, vagyis az X 350d 4MATIC kivitelt, ami a Genfi Autószalonon, a jövő héten ünnepli világpremierjét. A motorháztető alatt állítólag a Mercedes-Benz saját 3-literes, V6-os dízelmotorját köszönthetjük, ami akár 258 lóerőt és 550 Nm-t küld a szériában járó 7G-TRONIC Plus 7-fokozatú bolygóműves automataváltón keresztül a két hajtott tengelyhez, hiszen a csúcsmotorhoz természetesen az összkerékhajtás is szériában jár. A maximális forgatónyomaték 1400-3200/perc között végig rendelkezésre áll.

Az X 350d 4MATIC esetében a vezető öt menetüzemmód közül választhat: a Comfort alapbeállítás mellett egy Eco, egy Sport, egy Manual és egy Offroad mód áll rendelkezésre. A motort leállító és újraindító start/stop rendszer minden esetben aktív, a terepjárást szolgáló Offroad-módot kivéve. Az összkerékhajtásnak szintén több beállítása van, például állandóra is összezárható a hajtás (4H állás), továbbá rendelkezésre áll egy felező is. A 22 cm-es hasmagassággal rendelkező pickup a sajtóanyag szerint akár 45 fokos emelkedőkkel is megbirkózik, és egy akár 60 cm mély patakon is gond nélkül át képes hajtani. Két felszereltségi szint áll rendelkezésre: a Progressive és a Power. A jövő heti genfi premier után nem sokkal vélhetően a hazai árak is ismertté válnak, vagyis rövidesen Magyarországon is rendelhető lesz a V6-os X-osztály.

(Forrás: autopult.hu)