Jump to content

Íme, a 380 lóerős Dakar Duster

2014. 12. 24. 10:00

A Renault Duster Team máris elkészítette a jövő évi versenyautóját, amely számos újításon esett át. Bár egyelőre csak annyit árult el a Renault Sport Technologies megbízottja, hogy 380 lóerős teljesítménnyel fog bírni az új járgány. Az egyéb specifikációkra még várnunk kell, de addig is itt vannak a képek.

A Renault Duster Team szeretné, ha jövőre is ütőképes autóval tudnának versenyezni, és ehhez minden tőlük telhetőt meg is tettek. Az új verseny-terepjáróról mindössze annyi műszaki adat derült ki, hogy 380 lóerős teljesítménye lesz.

„A Renault Sport Technologies szeret mindenféle kihívást, és a Dakar Rally kétségkívül az egyik legnagyobb kihívás számunkra. Cégünk feladata, hogy olyan innovatív megoldásokat valósítson meg, amelyek elősegítik a csapatot a sikerek elérésének érdekében.” – nyilatkozta Christophe Chapelain, a Renault Sport Technologies közleményében.

A további műszaki adatok később fognak kiderülni, de arra számíthatunk, hogy a sebességváltó kisebb finomításon fog átesni. A felfüggesztés is tovább lesz fejlesztve, ezen kívül a fékek, a hűtés, az alsó védőlemez és a futómű kerül át gyurmázásra többek között.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: TopGear)