Jump to content

Ilyen F1-es versenyautók lesznek a jövőben?

2015. 02. 19. 18:00

A Scuderia Ferrari elképzelései szerint, a jövőben ilyen versenyautók fognak cikázni a száguldó cirkusz különböző állomásain. Vajon egy ilyen kialakítás mennyire lenne megvalósítható a gyakorlatban?

A napokban megosztásra került az alábbi kép, ahol egy futurisztikus Formula 1-es versenyautó látványrajza látható, amely a Scuderia Ferrari elképzeléseit tükrözi. Szépnek szép és természetesen látványos is, de ilyenkor sok kérdés megfogalmazódik a fanatikusokban és a szakértőkben egyaránt.

Kezdjük azzal, hogy ez a valóságban is megállná-e a helyét? Esetleg ez a fajta kialakítás növelné a verseny színvonalát? Nos, a kétszintű első szárny és a nagyobb hátsó szárny mindenképpen egy hatékonyabban működő aerodinamikát eredményezne. A kerekeit látszólag majdnem teljes egészében elnyeli a váz, továbbá a pilóta sisakja mintha össze lenne forrva a versenyautóval. Ez a két megoldás eléggé meseszerűnek tűnik nekem, de az is lehet, hogy csak a látvány végett rajzolták le így.

Egy biztos. Ezek a különc formák egyelőre unrealisztikusnak tűnnek, de szerény személyem szívesen pásztázna egy ehhez hasonló teremtményt akció közben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Ferrari)