Jump to content

F1: Rosbergé a pole pozíció

2016. 07. 23. 16:15

A világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati, négyszer is félbeszakított időmérő edzését a Hungaroringen.

Négyszer kellett piros zászlóval félbeszakítani a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, amelynek első szakaszát valamivel több mint egy perccel a vége előtt leintették, a kvalifikáció pedig 15.19-kor a második résszel folytatódott.

Az újrakezdés után szinte azonnal ismét le kellett inteni, mert a svéd Marcus Ericsson (Sauber) a 7-es kanyarban kicsúszott és a gumifalba csapódott.

A pilóta nem sérült meg, de a műszaki mentés ideje alatt a többiek nem körözhettek a pályán. Az edzés 14.55-kor ismét folytatódott, ekkor azonban a brazil Felipe Massa (Williams) találta el a gumifalat a 4-es kanyar után, így az időmérő során már harmadszor kellett piros zászlóval félbeszakítani a programot a versenybíróságnak.

A folytatást követően a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését. A 31 éves versenyző pályafutása során 26. alkalommal rajtolhat az élről, az idén negyedszer nyert időmérőt, a mogyoródi pályán másodszor szerezte meg a pole pozíciót.

Rosberg mellől csapattársa, a vb-címvédő brit Lewis Hamilton rajtol majd, míg a harmadik kockából a két évvel ezelőtt győztes Daniel Ricciardo vághat neki a 31. Magyar Nagydíjnak.

A futamot vasárnap 14 órakor rendezik.

(Forrás: Autókalauz, MTI | Fotó: MTI)