Jump to content

Szabó Krisztián nyerte kategóriájában a ralikrossz Európa-bajnokságot

2016. 10. 16. 18:30

Szabó Krisztián nyerte a Super 1600-as kategóriában a ralikrossz Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi németországi versenyen elsőként zárt.

Az előző idényben bronzérmes Szabó előzőleg vezetett az összetett pontversenyben, de az utolsó előtti futamot - szeptemberben, Spanyolországban - fel kellett adnia egy baleset miatt, így a szezonzáró viadal előtt hátrányba került.

A sorozat honlapja szerint a németországi Esteringen nyolc pontot szerzett a Skoda Fabiával versenyző, 24 éves Szabó, így végül egy ponttal megelőzte legfőbb riválisát, a dán Ulrik Linnemannt.

„A döntő és elődöntő is nagyon jól sikerült, minden úgy alakult, ahogy nekem kellett. Előzetesen reménykedtem benne, hogy több előnyöm lesz, nem a döntőben fog eldőlni a cím. Korábban is megtörtént, hogy csak a döntőben biztosítottam be a bajnokságot, de akkor én vezettem, nem volt szükségem győzelemre. Olyan még nem volt, hogy hátrányban érkezzek, és az utolsó pillanatban kerüljek előre. Ma lesz egy kis ünneplés, de a java még később jön – boldogok vagyunk, és nagyon örülünk az eredménynek” – nyilatkozta a ralikrossz 2016-os Super 1600-as Európa-bajnoka, Szabó Krisztián.

(Forrás: Autokalauz.hu, MTI | Fotó: Autoszektor.hu)