Jump to content

Elkelt James Bond kocsija

2014. 09. 21. 12:00

A héten elkelt a 24 karátos arannyal borított Aston Martin DB5. A Sean Connery érás klasszikus Goldfinger, most ünnepli 50. évfordulóját és ennek örömére, a film védjegyévé vált járgányból készítettek egy aranyborítású DB5-öt, ami az eredeti kocsi méretének egyharmada. Továbbá a kiegészítő elemek is mind megtalálhatóak benne.

Sokak szerint a Sean Connery féle Goldfinger, a valaha volt legjobb James Bond film. 50. évfordulójának alkalmából elkészítették és árverésre bocsájtották az Aston Martin DB5 lekicsinyített változatát, melyet arannyal vontak be.

A részletekre is odafigyeltek, hiszen belekerült az összes jellegzetesség, mint például a géppuska, a golyóálló üveg és a változtatható rendszám. 55 ezer fontért kelt el, ami átváltva majdnem 22 millió forint. A teljes összeget a gyermekbántalmazás megelőzésével foglalkozó legnagyobb brit alapítány kapta.

A két ajtós kupét egyébként 1963 és 1965 között gyártották. Több féle motorkínálattal volt elérhető a piacon. A legerősebb változat egy 4,0 literes, ZF 5 sebességes manuális váltóval ellátott példány. 282 lóerős teljesítményt pakolt ki, 390 Nm nyomatékkal párosulva. Álló helyzetből 8 másodperc alatt érte el a 100-at. A másfél tonnás járgány végsebessége 230 km/h.

(Forrás: autokalauz.hu és autoexpress.co.uk | Fotó: insegd.com és telegraph.co.uk)