Jump to content

Oldtimer és youngtimer autók szépségversenye lesz Balatonfüreden

2016. 05. 13. 15:00

Oldtimer és youngtimer autók szépségversenyét rendezik meg a hétvégén Balatonfüreden, a Concours d'Elegance versenyre több mint hatvan autókülönlegességet várnak.

A rendezvény főszponzora, a BMW szerint a füredi Tagore sétányra a hétvégén Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautók érkeznek, a résztvevőket négy kategóriában díjazzák majd: vintage, klasszikus, youngtimer és motorkerékpár osztályokban ítélik oda a legszebbeknek járó díjakat.

A III. Balatonfüred Concours d'Elegance rendezvény különleges rangot is kapott, mivel az UNESCO elismerte és patronálásáról biztosította az 50 éves jubileumát ünneplő, a balatonfüredi rendezvényt támogató Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége (FIVA) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett fáradhatatlan tevékenységét.

A Concourse d'Elegance (az elegancia versenye) a 17. században jött létre, amikor francia arisztokraták egymással versengtek azon, hogy kinek van szebb hintója. A lóvontatású járműveket később felváltották a robbanó motoros autók, a rendezvényt pedig a mai napig megtartják a világ több országában. A leghíresebbek ezek közül az olaszországi Comóban, illetve az egyesült államokbeli Pebble Beachen zajló szépségverseny.

(Forrás: Autókalauz, MTI | Fotó: Pixabay.com)