Jump to content

Egy majd 80 éves Bugatti többet ér mint az új Chiron

2017. 02. 23. 19:00

Néha szinte elképed azon az ember, hogy mekkora összegekért kelnek el több évtizeddel ezelőtt gyártott modellek. Ugyanez érvényes a képen látható 1937-es Bugatti 57SC-re is, melyért megközelítőleg 2,8 milliárd forintot csengettek ki egy floridai aukción.

Habár az előzetes becslések során nagyobb bevételt jósoltak a veterán Bugattinak, azért ez se semmi, főleg ha figyelembe vesszük a közelmúltban debütáló Chiron árát - majdnem negyed annyiba kerül (740 millió forint).

Egy kevésbé tapasztalt szem minden bizonnyal könnyedén összekeverhetné ezt a '37-es 57SC-t, egy Jaguárral vagy egy Morgan-nel, viszont a klasszikus járgányok terén otthonosan mozgó személyek a hűtőrácsról könnyedén felismerhetik. Mondhatni külsejének ez a legjellegzetesebb alkatrésze.

Az évek során elárverezett autókat naplózó Sports Car Market adatai alapján viszont nem ez a Bugatti számít éllovasnak, hiszen "alig" 100 ezer dollárral egy '31-es Royale előzi meg a sorban. Nem is említve más gyártókat, mint például a Ferrari-t, akinek '61-es 250 GT SWB California Spider modellje majdnem dupla ennyiért kelt el.

A boldog tulajdonos egyébként nem egy porfogó emléktárgyat vásárolt meg Floridában, hiszen ahogy az árverésen is elhangzott: nem csak a külseje van kifogástalan állapotban, de még motorikusan sincs vele gond.

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotók: Bonhams)