Jump to content

Ünnepel a Lamborghini

2017. 10. 30. 21:01

Az autóipar kétség kívül felépült a korábbi válságból, és bár a luxusautókat és sportautókat gyártó márkák eladásai nem feltétlenül tükrözik az egész piac állapotát, az azért sokat elárul, hogy a Lamborghini például minden eddiginél sikeresebb napjainkban. Az olaszoknak egyelőre még csak két modelljük van, de nemrég mindkét típus szép jubileumot ünnepelhetett.

A Huracán mindössze 3 éve van gyártásban, de máris elkészült a 9000. példány, ami bár elsőre nem hangzik soknak, az autó képességeit, exkluzivitását és árát tekintve bizony kifejezetten szép eredmény. Ezt támasztja alá az is, hogy a 11 évig gyártásban lévő Gallardóból – ami egyébként mind a mai napig a legtöbb példányszámban elkelt autója az olaszoknak – ez idő alatt összesen 14 ezer talált gazdára, így a Huracánnak szép kilátásai vannak a jövőre nézve.

Nem csak a Huracán, de az Aventador is ünnepelt, ugyanis a Lamborghini 6 éve piacon lévő erősebb modelljéből elkészült a 7000. darab, ami szintén rekordnak számít a felmenők között – a Murcielagóból 10 éves pályafutása alatt mindössze 4000 példány kelt el. A jublieumot jelentő modellek egyébként a Huracán esetében Performante verzióban, míg az Aventadornál a nemrég frissült S Roadster kivitelben láttak napvilágot.

Ez azonban még csak a kezdet a Lamborghininél, ugyanis hamarosan bemutatkozik az Urus névre keresztelt hobbiterepes modelljük, amely a tervek szerint megduplázza majd az olaszok eladásait – persze így sem nevezhetjük majd tömeggyártónak a márkát, de minden eddiginél több modelljük róhatja majd az utakat. Reméljük, előbb-utóbb hazánkban is nyílik majd egy Lamborghini kereskedés.

(Forrás: autopult.hu)