Jump to content

Az új Corvette

2018. 07. 31. 23:03

A legtöbb hétköznapi sofőr számára ez a teljesítmény már szó szerint kezelhetetlen.

Az aktuális Chevrolet Corvette sportkocsi legerősebb és legkeményebb kivitele a ZR1, melynek 6,2 literes lökettérfogatú V8-as benzinmotorjára a biztonság kedvéért egy jókora kompresszort is szereltek az amerikaiak. Ennek köszönhetően az erőforrás legnagyobb teljesítménye eléri a 765 lóerőt, a csúcsnyomaték pedig nem kevesebb mint 968 Nm.

Ezeket az adatokat még a tapasztaltabb sofőrök is nagy tisztelettel kezelik, de persze akadnak néhányan olyanok, akiknek még ez a teljesítmény és nyomaték is kevés. Nekik készült a 2019-es modellévű Yenko/SC Stage II Corvette.

Az alapos motortuningnak köszönhetően az autó több mint 1000 lóerőt, egész pontosan 1013 lóerőt szabadít rá az aszfaltra, ezúttal immár 6,8 literes lökettérfogatból. A kézi és automataváltóval egyaránt rendelhető szörnyeteg menetteljesítményeivel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, de az új Corvette egész biztosan remekül helytáll a legtöbb szupersportkocsi ellenében.

A Yenko/SC Stage II Corvette-ből mindössze 25 példány fog készülni, és a ZR1-es Corvette tulajdonosoknak alaphangon mintegy 69 ezer dollárt (19,3 millió forint) kell fizetniük a tuningért.

(Forrás: hvg.hu / fotó: Yenko)