Jump to content

Speedster a vírus ellen

2020. 04. 12. 14:13

Teljes egészében a koronavírus elleni harcra fordítják majd azt az összeget, ami az utolsó 991-es Porsche 911-ért kapnak. A Speedsterhez karóra és élménycsomag jár.

A koronavírus elleni harchoz minden autógyártó igyekszik hozzátenni. Sok színezővel támogatják a gyerekek szabadidejét és a szülők nyugalmát, sokan gyártanak maszkokat vagy épp lélegeztetőgépeket is. A Porsche pedig egy fontos modellt ajánlott fel árverésre, mégpedig a 991-es széria utolsó darabját, mely egyben a márka 70. születésnapjára készített Speedster utolsó példánya is.

Az 1978 darabos limitált széria a GT3-as alapjait használja, de a Speedsterek hagyományához hűen laposabb szélvédőt és kézzel mozgatható vászontetőt kapott. Ahogy korábban beszámoltunk róla: 4 literes, hathengeres szívó boxermotorja 510 lóerőt ad le és akár 9000-ig lehet forgatni. A váltó hatsebességes kézi és természetesen a tisztán hátsókerék-hajtású Speedsterből sem maradhatott ki a sperr. 4 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 310 km/óra a végsebessége.

Április 15 és 22 között tartja majd online aukcióját a Sotheby’s, ahol a legtöbbet kínáló nem csak a Porsche 911 Speedsterrel lesz gazdagabb, hanem a hozzá tartozó 911 Speedster Heritage Design Chronograph karórát is megkapja. Ráadásként pedig maga Dr. Frank-Steffen Walliser, a GT részleg vezetője mutatja meg neki a fejlesztőközpontot és gyári tesztpilóta ad majd vezetési tippeket a Speedsterhez.

Az aukció bevétele teljes egészében a United Way Worldwide’s COVID-19 Community Response and Recovery Fund alapítványhoz kerül.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)