Jump to content

A nap videója: Peugeot 208 körkép

2014. 10. 15. 12:00

Egy elég érdekes autóipari technológiát használ a Peugeot új hibrid hajtású járgánya. A Hybrid Air 2L rendszer nem úgy működik, mint egy hagyományos elektromos motor, de erre a továbbiakban kitérek majd. A videóban a kocsi minden pontját megtekinthetjük és kis ismeretterjesztésben is részesülhetünk.

A 2014-es Párizsi Autószalonon sok érdekes járgány került kiállításra és a Peugeot 208 hibrid is ezek közé tartozik. A Hibrid Air rendszer lényege, hogy nem gázüzemű a motor, hanem elektromos energiával üzemel, melyet egy akkumulátorból nyer ki. A törzsnél találhatjuk meg a sűrített levegőt tartalmazó tartályt, a hátsó tengelynél egy alacsony nyomású tartályt, míg a motortérben egy hidraulikus rendszer dolgoskodik.

Ez a sűrített levegővel üzemelő rendszer, párosítva van egy 1,2 literes háromhengeres motorral. Ennek köszönhető, hogy az EU-s szabványoknak is megfelel a szén-dioxid kibocsájtásának a mértéke. A külsejéről sok újat nem lehet mondani, hiszen szinte sablonos külsejű Peugeot autóról beszélhetünk.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoexpress.co.uk)