Jump to content

A nap videója: Egy Hibrid Kaktusz

2014. 10. 16. 16:00

A Citroën se maradhatott ki a sorból és egy hibrid hajtású járgánnyal rukkoltak elő a francia fővárosban. A kis ferdehátú crossover játékos színvilága és érdekes vonalvezetése sokak figyelmét felkeltette. Picit furcsa, picit tömzsi, de mégis van benne valami, ami miatt nem ragasztanám rá a visszataszító külső jelzőt.

Az autópiac jelenlegi kereslet-kínálat mutatója alapján kijelenthetjük, hogy a legjobban az elektromos motorral is ellátott járgányok a legkeresettebbek. Ennek több oka van, mint például a környezettudatosság, a költséghatékonyság, vagy az adott régió szabványainak való megfelelés.

A Cactus 2L Airflow, a PSA Peugeot vállalat által fejlesztett, Citroën Hybrid Air hajtásláncot alkalmazza, amely egy háromhengeres Puretech benzinmotort és egy sűrített levegőt tároló egységet foglal magába. Arról még nincsenek információk, hogy ez a két szerkezet kombinációja mire képes az aszfalton, de szerintem rövid időn belül fény derül erre is. Addig is tekintsük meg az alábbi videót, ami a már fent említett modell koncepciójának hivatalos videója.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: autoblog.com)