Jump to content

Előzetesen a 2016-os Cadillac CTS-V – videó

2015. 01. 01. 12:00

A 640 lóerős Cadillac debütálása még várat magára, viszont már jöttek ki róla műszaki információk, kém fotók, hivatalos fotók és most egy videót is közöltek róla. Kíváncsian várjuk az első bemutatását, amelyre elvileg a Detroiti Autoszalonon kerül majd sor.

A 2016-ra tervezett Cadillac CTS-V igazi remekműnek ígérkezik, ezt bizonyítja a nemrég feltöltött előzetes videó is. Maga a gyártó is úgy gondolja, hogy a gyár történelmének eddigi legerősebb járgányáról van szó.

A közutakra szánt Cadillac sportos külsőt kapott, melynek zálogai a hátsó kipufogórendszere, a spoiler, az alacsonyra helyezett karosszéria, továbbá a motorháztető és lökhárító formája. Összességében hatalmas gratuláció jár a mérnököknek, hiszen szemrevaló járgányt dobtak össze.

Az új CTS-V belseje egy 6,2 literes kompresszoros V8-as motort rejteget, amely 648 lóerő kibocsájtására képes, 855 Nm forgatónyomatékkal párosítva. Ezekkel a specifikációkkal lepipálta a német konkurenciákat is. A sebességváltásra automatikusan kerül sor, nyolc fokozat erejéig. Álló helyzetből 3,7 másodperc alatt gyorsul fel a járgány 100-ra. És végül, de nem utolsó sorban a végsebességről is van mért adat, amely szám szerint 322 km/óra.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Cadillac)