Jump to content

Elegánsabb bőrbe bújt az Audi R8

2017. 04. 20. 17:00

Az Audi R8 nemhiába korunk egyik legismertebb sportjárgánya. Többek között a Vasember című filmben Tony Stark-ot alakító Robert Downey Jr. is a német járgány híve és ez csak egy a sok közül. Az alábbi R8 változat annyira jóra sikeredett, hogy szerintem sok jelenlegi tulajdonos hezitálás nélkül cserélne.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a V8-as motoroktól hivatalosan is könnyes búcsút vett az Audi, és az új generációs R8-hoz már csak V10-es egység kapható. Ennek két féle változata van, amelyek 540, illetve 610 lóerősek, viszont mindkét esetben 5,2 literesek.

A gyengébbik 3,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót és maximálisan 323 km/óráig pörög fel a sebességmérője, míg az erősebbik változat ugyanezt a sprintet 3,2 másodperc alatt teljesíti, és a 330 km/órát is képes elérni. Ezzel hivatalosan is a leggyorsabb Audivá avanzsált elő az új R8.

Mivel a The Auto Art nem említette, hogy specifikációilag bármi is változott volna, így valószínűleg az alábbiakban látható R8 ugyan arra képes, mint egy gyári változat, csupán sokkal elegánsabb - szerintünk.

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotók: Dubmagazine.com)