Jump to content

Škoda Element: elektromos örömautó cseh diákoktól

2017. 06. 19. 20:57

A Škodánál immár hagyomány, hogy merész tanulmányt terveznek és építenek a gyakornokok. Az idei autó a nyár jegyében készült el.

Kilenc szakterület 22 hallgatója fogott össze Mlada Boleslavban, hogy megépítsék a márka negyedik gyakornoki tanulmányautóját.

A Citigo városi törpére épülő Škoda Element neve a jövő elementáris, magától értetődő hajtástechnológiájára: a villanymotoros mobilitásra utal. A 22 diák 1500 munkaóra alatt építette át a Citigót: levágták tetejét, leszerelték ajtajait, és kidobták hátsó üléssorát, és a belső teret is teljesen átdolgozták. A 2016 őszén útjára indított projektben részt vevő, 17 és 18 éves fiatalok – köztük négy lány – nem szabadidejükben dolgoztak a buggy-n: az átépítés hivatalos szakmai képzésük része volt.

A 82 lóerős villanymotorral hajtott tanulmányt egyébként egy korábbi diáktársuknak, Petr Stanislavnak ajánlották a diákok: Petr részt vett a 2015-ös gyakornoki tanulmány megépítésében, ám tavaly nyáron motorbalesetet szenvedett, és azóta is kerekesszékben ül. Szeretné ugyanakkor befejezni a képzést, amihez a mostani diákok motivációt, a Škoda pedig gondoskodott az akadálymentesítésről és az egyéb feltételek biztosításáról.

(Forrás: vezess.hu)