Jump to content

Lamborghini Urus

2017. 12. 04. 21:46

Igazi autótörténelmi pillanat volt a hétfő délutáni, a Lamborghini végre előállt a régóta ígérgetett SUV-jával, az Urusszal.

Az elmúlt hetekben már sokat lehetett hallani a Lamborghini régóta ígérgetett terepjárójáról, az Urusról. Volt, hogy a cég mutatott róla videót és volt, hogy egy benzinkúton szúrták ki az álcázott változatot. Sőt, egy "véletlennek" köszönhetően még a netre is felkerült egy kép róla. A bemutatóra azonban egészen idáig várni kellett.

A Lamborghini hétfő délután rántotta le a leplet az első SUV-járól, az Urusról, ami a bejelentés alapján úgy tűnik, teljesítményben hozni fogja azt, amit a leendő tulajdonosok várnak tőle. A kocsi 641 lóerős lett, amihez 850 Nm nyomaték társul. 0-ról 100 km/h-ra 3,6 másodperc alatt gyorsul, a 200 km/h-rát 12,8 másodperc alatt éri el, a végsebessége pedig 305 km/h-ra. Vagyis a Lamborghini hű maradt eddigi önmagához, és megtartotta a sportos vonalat, miközben egy olyan típussal állt elő, ami igen nagy népszerűségnek örvend.

A Lamborghini az Urus előtt már az 1980-as években is eljátszott a gondolattal, hogy terepjárót építsen. El is készült az LM002 nevű kocsi, amit egy V12-es motor hajtott. Összesen csak 301 darab készült belőle, az Urusból viszont ennél jóval több jöhet.

(Forrás: hvg.hu)