Jump to content

Ez történik a fenyőfával, ha 280-nal visszük haza

2017. 12. 27. 09:40

Több szempontból is előnyös a műfenyő, de legtöbben még mindig valódi fenyőfával ékesítjük házunkat karácsonykor. Az ünnepek alkalmával kissé besűrűsödnek a dolgok, amelyek elvégzésében nem igazán segít a rendszeresen létrejövő közlekedési dugó sem. Nem csoda, hogy így mindenki padlóig nyomja a gázt, ha szabad az út, de egy Dodge Challenger és a fenyőfa példája rávilágít, hogy néha érdemes visszafogni magunkat.

A Hennessey Performance nemesítő cég igazán érdekes tesztet végzett így karácsony tájékán: feltették egy általuk átalakított Dodge Challenger tetejére a leendő karácsonyfát, és kipróbálták, hogy mi történik vele 280 km/h-s tempónál. A poént nem lőjük le, de kiderült, hogy megfelelő irányban történő elhelyezéskor a fenyőfa tulajdonképpen egészen áramvonalas dolog – vagy ha úgy tetszik, jól bírja a 280 km/h-s ellenszelet is:

A fenyőfát szállító modell egyébként egy Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody, amit a Hennessey rögtön 717 lóerősre erősített 6,2 literes kompresszoros V8-assal ruházott fel – az erőmű 881 Nm-es nyomatéka pedig könnyen leszámol a 305 mm széles hátsó kerekekkel is. Ha akarna, a felpimpelt Challenger 10,9 másodperc alatt tudja le a negyed mérföldes gyorsulást.

(Forrás: autopult.hu)