Jump to content

Újra összecsapott a Zöld Pokol jelenlegi és korábbi csúcstartója (videó)

2017. 12. 31. 13:16

Porsche 911 GT2 RS és a Lamborghini Huracán Performante a Nürburgring-Nordschleifén már összemérték tudásukat, és abban az esetben még úgy is a német versenyző jött ki győztesen, hogy az olaszokat sokan csalással vádolták. A Sport Auto magazin most ismét egymásnak eresztette a két utcán is használható versenyautót, hogy egy független teszten is legyen alkalmuk bizonyítani, hogy melyik a jobb.

Mielőtt elárulnánk a végeredményt, nézzük meg, hogy mivel állunk szemben. A Lamborghini Huracán Performante lemezei alatt egy 5,2 literes szívó V10-es erőforrás teljesít szolgálatot, ami 640 lóerőt és 600 Nm-es csúcsnyomatékot biztosít, ráadásul mind a négy kereket hajtja. Az 1604 kilós autó így 2,8 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet, és a teljesség kedvéért azt is említsük meg, hogy a teszten Pirelli P Zero Trofeo R abroncsok feszültek rajta.

A Porsche ezzel szemben egy 3,8 literes, hathengeres, turbós boxermotorból nyeri 700 lóerejét és 750 Nm-es csúcsnyomatékát. Mindezt az erőt azonban az olasszal szemben csak a hátsó kerekek felé küldi el, de cserébe 83 kilóval könnyebb (1521 kg). A 0-100-as sprint így 2,9 másodperc, a keréktárcsákon pedig Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsok kaptak helyet. Ezek alapján, és az előzetes információk hiányában egyébként nem lenne egyszerű megjósolni, hogy melyik autó kerül ki győztesen a párbajból.

Valószínűleg azonban mégsem okoz senkinek meglepetést, hogy végül a Porsche teljesítette gyorsabban a Hockenheimben futott kört, méghozzá nem is kevéssel: az olasz 1 perc 5,5 másodperces körével szemben a Porsche 1 perc 3,8 szekundum alatt teljesítette a pályát, ami egy ilyen rövid aszfaltcsík esetében bizony szép kis különbség. A Sport Auto ugyan német lap, de ettől függetlenül nem vádolnánk őket csalással, hiszen a videón is jól látszik, hogy a pilóta egyik körben sem hibázott, ráadásul a Nürburgringen futott körök is megerősítik ezt az eredményt.

(Forrás: autopult.hu / youtube)