Jump to content

Új Ford Mustang Bullitt

2018. 01. 18. 14:12

Ha nálunk nem is annyira népszerű minden hajtása, a Ford Mustang hosszú történelme alatt számos legendás sztorit és különleges modellt tudhat magáénak. Ilyen például a sötétzöld Bullitt, amely az Európában a nyár folyamán frissülő Ford Mustang személyében éledt újra – és milyen jól tette!

A múltidéző kiadás 50 évvel az ikonikus Steve McQueen film premierjét követően visszatért, jobb formában, mint eddig bármikor. A nálunk San Franciscó-i zsaru/A chicagói tanú néven futott, legjobb vágásért Oscar-díjjal is kitüntetett film főhőse egy sötétzöld Mustang volt, jellegzetes fekete felnikkel, és egyéb kiegészítőkkel. Főszerepbe pedig a korának legjobb üldözéses jelenete helyezte.

Az új generációt Steve McQueen unokája, Molly leplezte le a Detroiti Autószalonon. A lemezek alatt az alaposan átdolgozott 5,0 literes szívó V8-ast találjuk, amely a Bullittban immár kb. 480 lóerővel gazdálkodik. A hagyományos Mustang GT-hez képest a GT350-ből érkező új szívórendszer, valamint az elektronika áthangolása jelenti a legnagyobb különbséget, a lényeg azonban most a megjelenésen van.A sport kipufogórendszer nagyobb csöve, a finoman alkalmazott króm betétek, a klasszikus, 19 colos, feketére fényezett kerekek mind a filmben szereplő modellre hajaznak. Belül a hatfokozatú kézi váltó klasszikus fehér feje jelenti a legkülönlegesebb részletet, de az új sportülések Bullitt hímzése, illetve a digitális műszercsoport zöld háttere is az átfogó átdolgozásról árulkodik.

Amerikában nyártól lesz elérhető a Bullitt kiadás, nálunk pedig várhatóan ekkortól lesz kapható a Mustang alaposan frissített verziója, amely az izmosabb motor mellett 10-fokozatú bolygóműves automataváltót, átdolgozott kézi váltót, adaptív felfüggesztést, digitális műszercsoportot és sok minden mást tud felmutatni.

(Forrás: autopult.hu)