Jump to content

Megjöttek az első képek a vadonatúj Lexus UX-ről

2018. 02. 28. 20:31

A Lexus egy ízelítő videóval karöltve már elárulta, hogy Genfben leleplezi vadonatúj kompakt crossoverét, az UX-et, ezúttal pedig egy újabb kisfilmen mutatott még többet az autóból a japán márka. A lényeget tehát gyakorlatilag már láthatjuk, de az összes részletről azért még mindig nem lebbentették fel a fátylat a gyáriak.

Akárcsak a legtöbb márka, a Lexus is tanulmányokkal szokta előrevetíteni, hogy egy-egy új modelljük milyen formát ölt majd sorozatgyártásra, de a többiekkel ellentétben a japánok olykor alig-alig változtatnak a néha igencsak extrém koncepciókon. Nem csoda hát, hogy az UX esetében is azt várhattuk, hogy a meghökkentő tanulmány formái köszönnek majd vissza, és bár a főbb vonások tekintetében valóban sok a hasonlóság, ezúttal jóval visszafogottabbra sikerült a szériaváltozat.

A Lexus jellegzetes, homokóra formájú hűtőrácsa természetesen nem maradhatott el, ahogyan a lökhárítók szélein függőlegesen elhelyezett légbeömlők is visszatérő elemek. A fényszórók azonban némi meglepetésre nem követik a Lexus – és a korábbi tanulmányon látott – megszokott megoldást, ugyanis az UX esetében nem alulra külön, vagy legalábbis részben különálló házba kerültek a LED-es nappali menetfények, hanem a lámpatesten belül, annak felső részén találhatóak. Talán ez az egyik fő oka annak, hogy az újdonság visszafogottabbnak tűnhet testvéreinél – pedig a képen és a videón jól láthatóan egy F Sport verziót csodálhatunk meg, amiről a kerékjárati ív mögötti embléma tanúskodik.

Ezen kívül a Hybrid felirat is jól leolvasható a hátsó ajtók aljáról, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan milyen meglévő, vagy új rendszerüket építik be az autóba a japánok. Azért a különleges kerékjárati ívek és a hajlított lemezek így is visznek izgalmat bőven az autóba, és akkor a hátsót még nem is láttuk, amin teljes szélességében végighúzódik majd a fényszóró. Az utastérben is a testvérekből ismerős formák és kezelőszervek köszönnek vissza, míg a középkonzol tetején egy szélesvásznú kijelző kapott helyet. Az autó belsejéről egyelőre még nem láthatunk minden részletet, de ami késik, nem múlik – nem kell már sokat várnunk a végső bemutatóra, de addig is érdemes megnézni a rövid kisfilmet és a képeket.

(Forrás: autopult.hu)