Jump to content

Nézd meg hogy készül a McLaren

2018. 07. 17. 16:50

Az autórajongók számára egy gyönyörű sportautó látványa igazi gyönyörrel ér fel, és talán most még nem tudják elképzelni, hogy mi lehet még ennél is jobb, de a McLaren videójának megtekintése után már tudni fogják. Nem, nem száguldó és üvöltő négykerekűekről van szó, hanem precizitásról, laboratóriumi körülményekről és aprólékos munkáról – bizony, az angolok wokingi üzemének hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést.

A McLaren tavaly 3340 autót adott el, ami rekordnak számít a gyártó életében, ráadásul ennek a mennyiségnek a kétharmadát a legvadabb, Sports Series családba tartozó modellek adják – amelynek egyébként legújabb tagja a 600LT. Az angolok gyönyörű üzemében minden négykerekű kézzel készül, hogy aztán a 31 országban található 86 szalon egyikében hatalmas örömet szerezzen tulajdonosának.

A McLarennél naponta 20 autót készítenek el, és a most megosztott kisfilm minden eddiginél látványosabb betekintést enged abba, hogy mindez hogyan is történik. A három perces videóban egészen a fényezésre történő előkészítéstől – amit természetesen szintén kézzel csinálnak, akárcsak magát a színezést – egészen a kész modellek trélerre való felpakolásáig követhetjük a folyamatokat. Egy ilyen márkánál persze nem meglepő a magas fokú precizitás és tisztaság, de a képsorokat nézve mégis ámulattal állapíthatjuk meg, hogy a hatalmas teljesítmény, a minőség és az elképesztő menettulajdonságok mellett pontosan miért is olyan drágák ezek az autók.

A McLaren egyébként gőzerővel szélesíti a repertoárját, hiszen 2025-ig 18 új modellt, illetve modellváltozatot kíván piacra dobni, ráadásul a következő évtized közepéig valamilyen formában már minden autójukba kerül majd elektromotor – legyen szó tisztán elektromos, konnektoros hibrid vagy normál hibrid hajtásláncról. Mindennek köszönhetően addigra a mostanihoz viszonyítva több mint 75 %-os növekedést szeretnének elérni, ami évi 6000 eladott autót jelent. Az angolok következő nagy dobása egyébként a legendás F1 szellemi utódjaként érkező, egyelőre csak BP23 kódnéven emlegetett újdonság lesz, amiből mindössze 106 darab készül majd el.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)