Jump to content

A Lamborghini Aventador sztori

2019. 09. 02. 12:27

Hamarosan jön az olasz sportkocsigyártó csúcsmodelljének utóda, de előtte érdemes elmerülni ebben a remek Aventador-történeti videóban.

A Lamborghini Aventador 2011-ben került piacra és azóta számtalan limitált  kiadás és egyedi modellváltozat készült belőle. Egy animációban most összeszedték valamennyit, hogy egyben lehessen látni, hogyan alakult a Lamborghini jelenlegi csúcsmodelljének története.

Amikor az Aventador megjelent a 6,5 literes V12-es motorja 700 lóerős volt, ám hamarosan az LP700-4 társaságot kapott, megjelent az elős egyedi Aventador a "J", légkondicionáló, rádió, tető és szélvédő nélkül. 2013-ban a Lamborghini bemutatta a Venenót is, amely még inkább excentrikus autó volt, csak 12 példány készült belőle: három kupé és kilenc roadster.

Ugyancsak 2013-ban a Lamborghini kiadta az Aventador 50 Anniversario-t is, majd megjelent a Superveloce is, amelynek V12 motorja még plusz 50 lóerőt kapott. Az Aventador S pedig 2016-ban érkezett 740 LE-vel és négykerék-kormányzással. Tavaly a Lamborghini bemutatta az Aventador Superveloce Jota-t, a legerősebb Aventadort 770 LE-vel.

Mint azt tudni lehet, hamarosan itt az ideje az Aventador utódjának, amelyet a hírek szerint gyártó a Frankfurti Autókiállításon mutat majd be.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)