Jump to content

Már álcázás nélkül tesztelik a Volkswagen Tiguan R-t

2017. 04. 20. 12:00

Rövidesen a piacon is debütálni fog a Tiguan R, melynek kapcsán számos fél információ- és még ennél is több spekuláció repked, viszont egyik sem a modell kárára.

Crossoverekből lassan már annyi gördül le a gyártósorról, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, és ez a jelenlegi versenyhelyzet kifejezetten hasznos a vásárlók számára. Elvégre az árak így nem mászkálnak el irreális irányba és persze technológiailag is folyamatos újításra vannak kényszerítve a különböző autógyártók.

Az R végződésű Tiguan már csak a specifikációit rejtegeti, hiszen a legutóbbi teszteken teljesen álcamentesen jelent meg. A fotókon tisztán látszik, hogy a kipufogó nagyon hasonlít a 292 lóerős Volkswagen Golf R vonalra, viszont sokak szerint nem számíthatunk teljes motor-adoptációra. A fotós elmondása szerint a standard modellnél jóval hangosabb volt a Tiguan R.

Azt már tudjuk, hogy a Tiguan-ból lesz még pár változat, így többek között egy tisztán elektromos is. A konszern ugyanis szép lassan szeretne végérvényesen eltávolodni a dízeltől - azt hiszem azt nem kell magyarázni, hogy miért.

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotók: Autoblog.com / CarPix)