Jump to content

Mercedes S-osztály

2017. 11. 09. 23:41

Fényterápia, lávaköves masszázs és pezsgőhűtő – a csillagos stuttgarti márka minden földi jóval felvértezte négy keréken guruló wellnesslakosztályát. Csaknem 1000 kilométeren át élveztük a vendégszeretetét.

 

45 esztendő telt el azóta, hogy a Mercedes 1972-ben bemutatta a W116-os luxusautót, mely elsőként viselte magán az azóta világszerte ismert és elismert S-osztály jelzést. A német prémiummárkának ez az a modellje, melyben mindig a legújabb technológiák landolnak és természetesen a legnagyobb mennyiségben

Az igazi "mindent bele" szériából 2013-ban mutatkozott be a hatodik generációs kiadás, a W222, és most ebből jött ki a félidős ráncfelvarráson átesett új változat.

Laikusok számára nehéz feladat a kifutó és az új modell egymástól való megkülönböztetése, ugyanis a stuttgarti dizájnerek ezúttal nagyon óvatosan bántak a tervezőprogramokkal. Talán úgy a legkönnyebb felismerni az új modellt, hogy ennek fényszórójában három hosszanti és ívelt menetfény-csík található. És ha már itt tartunk: a teljesen LED-es fényszóró akár 650 méterre is képes elvilágítani, vagyis messzebb, mint a 7-es BMW 600 méteres hatótávolságú lézerlámpája. 

Nem mértük le, de vélhetően mind a 650 méter megvan, az S-osztály lámpája éjszaka is szinte nappali fényességet áraszt. Ha pedig mindez kevés, ott az éjjellátó kamera, ami piros kerettel jelöli az amúgy szabad szemmel láthatatlan, előttünk kószáló gyalogosokat.

Visszakanyarodva a külcsínre, elöl a korábbiaknál nagyobb légbeömlő nyílásokra lehetünk figyelmesek, hátul pedig a szélesebbre vett kipufogóvégek, illetve az apró csillogó kristályokkal ékesített lámpák jelentik a változást. Kívülről körülbelül ennyi az újítás, ami persze nem baj, hiszen az S-osztály vonalai négy év után sem öregedtek meg. 

Tesztautónk egy Lang, vagyis 13 centiméterrel nagyobb hosszabb tengelytávolságú "elnöki" kivitel, és elképesztő, ahogy a mercisek ezt az amúgy sokszor otromba betoldást milyen elegánsan rejtették el az 5,25 méter hosszú kasztnin. Nincs faragatlan limuzinérzése a szemlélődőnek, a dizájn a "langosítás" ellenére is könnyeden elegánsnak mondható.

 

 

(Forrás: hvg.hu)