Jump to content

Városi terepjáró, nem csak városiaknak

2014. 08. 03. 09:35

A Nissan frissítette sikerszériáját és a Qashqai család egy újabb kistestvérrel gazdagodott. Kinézetre kissé vadabb, de fogyasztás szempontjából még mindig szelíd jószág. Továbbra sem terepre van kitalálva, mivel összkerékhajtásos verziója nem lesz az új Qashqai-nak.

A japán autógyár arra számít, hogy újra bankot robbantanak, hiszen már az első Qashqai modell is nagy sikert aratott a piacon. Ezt az állítást alátámasztja, hogy 2006 óta 1,2 millió darab fogyott el belőle és ez csak Európában. A hét évvel ezelőtti állapothoz képest annyi változott, hogy az óta a Suzuki és a Peugeot is fantáziát látott a „városi terepjárókban”, ezáltal komoly konkurenciáknak számítanak manapság.

1,5-ös és 1,6-os dízelmotor változatban fog kikerülni. Az 1,6-osra már akkora a kereslet, hogy aki elő akarja rendelni, már csak a várólistára kerülhet fel.

Vagány kinézetének záloga a 19 colos alufelnik és az éjfeketére sötétített üvegek. Nagyobb termetével amúgy is könnyen elterelheti az utcai tekinteteket, de az előbb említett külső jegyeivel és mondjuk egy fehér festéssel, a siker szinte borítékolható.

Az 1,9 tonnás jármű közel 13 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra. A végsebessége amúgy 182 km/h. Az 1,5-ös változat átlag fogyasztása 3,8 liter, 100 kilométeren. Az ilyen típusú autók szerelmeseinek biztosan tökéletes választás. Az egyetlen akadály az a 8 millió forint, ami a piaci ára az új Nissan Qashqai-nak.

(Fotó: wall.alphacoders.com)