Jump to content

Az új Kia Venga is beköszön Párizsban

2014. 09. 29. 14:00

Már tényleg nincs sok hátra a várva várt Párizsi Autószalonig, hiszen a héten kerül megrendezésre. Rengeteg autót promóztak be a gyártók, de a lista még mindig bővül. A legújabb kliens, a Kia régi-új modellje, azaz a Venga frissített változata. Városi cirkálókból sem lesz hiány az már egyszer biztos.

A Kia egyterű járgánya is kisebb renováción esett át a közelmúltban. Az európai piacon való értékesítés előtt, egy pici belátást kaphatunk a városi autóról Párizsban.

A külső dizájn valamelyest átalakult. Nagyobb hűtőrácsot és egy teljesen új lökhárítót szeretek fel, amelyet egyesítettek a ködlámpákkal. A fényszórói LED-es technológiával működnek, elöl és hátul is. A keréktárcsái is szintén újak, továbbá könnyűfémből készültek.

A belső változások közé tartozik, a sötétebb kárpitozás, fényes árnyalattal és új mintákkal. Az opcionális készlet már tartalmazza a fűthető kormánykereket és a Kia audio-video navigációs rendszert, amely 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Továbbá a tolatóantennája is teljesen új benne.

A teljes fordulatszám-tartománya át lett variálva annak érdekében, hogy megfeleljen az Euro 5 kibocsátási szabványoknak. A szén-dioxid kibocsájtása így 119 g/km-ről lecsökkent 114 g/km-re. A Venga 2015 elején vándorol be az európai piacra és várhatóan nem lesz áremelés az előző modellhez képest.

(Forrás: autokalauz.hu és autoexpress.co.uk | Fotó: machinespider.com)