Jump to content

Hivatalos: Rövidesen érkezik az Aventador SV Roadster

2015. 06. 30. 12:11

A Lamborghini a múlt hétvégi Goodwood Festival of Speed-en bejelentette, hogy az Aventador SV kupé után egy nyitott tetejű modell sorozatgyártásába is belekezdenek. Pontos dátum egyelőre nincsen, viszont azt már tudjuk, hogy hány járgány fog legurulni a gyártósorról...

A Volkswagen konszern fennhatósága alatt álló olasz luxus-sportautó-márka egyik vezetője, Stephan Winkelmann a múlt hétvégi Goodwood Festival of Speed-en elárulta, hogy rövidesen megvásárolható lesz az úgynevezett Lamborghini LP 750-4 SV Roadster. Ez azt jelenti, hogy ideje megnöveszteni hajkoronánkat, hiszen egy ilyen nyitott tetejű járgányban még nagyobb élvezet lehet, ha van mit lobogtatnia a szélnek.

Winkelmann rövid nyilatkozatából továbbá az is kiderült, hogy pontosan 500 darabot fognak legyártani belőle, ami 100-al lesz kevesebb, mint a Kupé változat esetében.

Az SV Roadster motorházában ugyan az a 6,5 literes, V12-es, 750 lóerős erőforrás lapul majd meg, mint az előbb említett SV Kupéban, egyedül a végsebességnél és a gyorsulásnál lehetnek minimális eltérések. Bár az sem kizárható, hogy ugyanúgy 350 km/órás maximumot fog nyújtani, illetve az sem, hogy álló helyzetből 2,8 másodpercre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a 100-as tempót. Ez nagyban fog függni attól, hogy miképp korrigálják a két változat kialakítása közti súlyveszteséget, vagy súlytöbbletet.

Ha kedvet kaptál egy kis Aventador életérzéshez, akkor tekintsd meg, ahogy Monaco utcáin arany festésben pompázik, vagy mikor üzemanyagot égetve dorombol a motor és szikráznak a kipufogók.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Lamborghini)