Jump to content

2500 km-t tett meg egy autonóm VW Mexikóban

2015. 10. 31. 16:27

Autonóm technológiai tesztelések szinte már az összes autógyártónál zajlanak, de arról egyelőre fogalmunk sincs, hogy ki állhat a legjobban. Bárhogy is legyen, ezúttal a Volkswagen egy modellje tett meg jó hosszú utat közbeavatkozás nélkül, melyről a felvételeket a továbbiakban lehet megtekinteni.

A verseny hatalmas, és itt igazából nem is a pénzről van szó elsősorban, hanem a dicsőségről, hiszen az a márka, amely elsőként helyezhet forgalomba autonóm járgányt, egy életre beírja magát a történelembe. Talán épp a Volkswagen örülhet majd a legvégén?

Nos, könnyen előfordulhat, hiszen a napokban egy 2010-es Volkswagen Passat-ba ültetett autonóm rendszer teszteléséről készült videó került fel az internetre, amely igen kecsegtetően fest. Az érzékelőkkel, lézer szkennerekkel, kamerákkal és radarokkal ellátott modell körülbelül 2500 kilométert tett meg bármiféle közbeavatkozás nélkül. A folyamatot végigkísérő személyek annyit elárultak, hogy az egészhez egy laptopnyi méretű komputer kell csupán, illetve az előbb említett tájékozódó szenzorok.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: YouTube)