Jump to content

Nagyobb teljesítménnyel operál a Subaru BRZ

2017. 04. 20. 16:00

A 2017-re esedékes Subaru BRZ rengeteg változáson esett át az elődjéhez képest, kisebb túlzással annyin, hogy szinte már köze sincs hozzá. Viszont mivel ez sem volt elég a Subarunál ahhoz, hogy egy teljesen új névvel dobják piacra jövőre, így a BRZ család egy újabb csodás példánnyal bővülhetett.

A BRZ felfüggesztésén rengeteg finomítottak a mérnökök, így kicserélésre kerültek a rugók és a lengéscsillapítók is, valamint az egész szerkezet sokkal merevebb-, ezáltal strapabíróbb lett. Ezen felül átprogramozták  a stabilitás-ellenőrző szoftverét, így a vezetési élmény sokkal szabadabbá vált.

Az igényesebb vásárlók igényelhetnek egy úgynevezett Performance csomagot, amely magába foglal egy nagyobb rotorokkal ellátott Brembo fékrendszert (előre és hátra egyaránt), valamint négy darab 17 colos fekete abroncsot. A limitált modelleknél továbbá extra, hogy kézi váltóval is kaphatóak.

Ezeknél a limitált modelleknél egy igen különleges LED panel is beszerelésre került, amely a hagyományos multimédiás funkciók mellett tartalmaz egy fordulatszámmérőt, továbbá olyan mechanikai információkat vetít ki 4,2 hüvelykes képernyőjére, mint például az olaj és a víz hőmérséklete, az akkumulátor feszültsége, a kormány alapállapota és jelenlegi állapota által bezárt szöget, illetve az aktuális sebességhez becsült féktávot.

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotók: Subaru)